Ruten

Copyright © All Rights Reserved

Sydstaterne 2019

04/07/19   Lander i Orlando, vi henter bil, finder hotellet.

 

Orlando er en amerikansk by i delstaten Florida. Den er hovedsæde i amtet Orange County. Byen har 235.860 indbyggere, med forstæder når indbyggertallet op på 2.082.628. Byen er bedst kendt for sine turistattraktioner og omkring 40 millioner mennesker besøger Orlando hvert år, for bl.a. at se: forlystelsesparkerne Disney World, Universal Studios og SeaWorld.

 

Vi skal hverken i temaparker, eller det der ligner, vi bruger udelukkende Orlando til start/stop, på vores roadtrip, så det bliver til en enkelt aften downtown, for at komme videre næste morgen.  

05/07/19   Distance: ca. 416 km fra Orlando til Tallahassee

06/07/19   Tallahassee

 

Tallahassee er hovedstad i den amerikanske delstat Florida. I 2000 havde byen 150.624 indbyggere. Byen er administrativt centrum i det amerikanske county Leon County. Navnet Tallahassee er et indiansk ord, der betyder "gammel by". Oprindelig mødtes den amerikanske regering i Florida skiftende i de to største byer, Pensacola i Vestflorida og Saint Augustine i Østflorida. Da det var meget ulejligt, blev Tallahassee grundlagt halvvejs mellem de to byer i 1824

 

Området omkring byen Ocala er kendt for sine mange varme kilder, og vandets konstante temperatur på 22 grader skaber særlige gunstige forhold for dyrelivet, og man kan bl.a. møde de udryddelsestruede søkøer. Stop f.eks. ved Silver Springs og tag på en sejltur med en båd med glasbund og kom tæt på dyrene, der holder til i det klare vand. Fortsæt nordpå til Tallahassee, der er Floridas regeringsby, og et eksempel på, at regeringsbyen ikke altid er den største by i staten.

 

St. Marks National Wildlife Refuge (15 minutter), som har St. Marks Lighthouse, tilbyder et levested for alle former for Florida dyreliv. Hold øjnene åbne for skaldede ørne.

07/07/19   Distance: ca. 310 km fra Tallahassee til Pensacola

 

 

 

Denne dag venter en skøn køretur langs Den Mexicanske Golf. Et stop i den lille by Apalachicola kan anbefales. Byen har status om Floridas ”østershovedstad” og står for næsten 90 % af den samlede fangst i staten.

 

Apalachicola ligger isoleret på det, der bliver kaldt ”Floridas Forgotten Coast”. Du vil opleve, at livet leves mindre hektisk i dette hjørne af Florida, og der er flere af lignende små bysamfund og fredfyldte strande på ruten til Panama City.

 

Den 150 km lange strækning fra Panama City til Pensacola bliver kaldt “The Miracle Strip”, da de hvide sandstrande hører til de absolutte bedste i Florida.

 

Du når til Pensacola, og at byen har haft en dramatisk historie er måske overraskende, men i Sevilla-kvarteret kan man få lidt af et historisk og stemningsfuldt tilbageblik.

 

08/07/19   Distance: ca. 332 km fra Pensacole til New Orleans.

 

09/07/19   New Orleans.

 

10/07/19   New Orleans.

 

Det gamle franske kvarter med den legendariske Bourbon Street er byens største seværdighed, og selv om kvarteret især er kendt for sit natteliv, er det også spændende at gå en tur gennem kvarteret om dagen og se de mange smukke huse med de karakteristiske smedejernsbalkoner.

 

Gå også en tur forbi de gamle markedshaller ved Mississippi River, nyd stemningen på den legendariske Café du Monde fra 1822, kig indenfor i St. Louis Cathedral og overvej også en sejltur på Mississippi River.

 

Listen af oplevelser er lang i New Orleans – og listen med spillesteder med ”live music” i mange forskellige genrer er endnu længere.

 

New Orleans er en unik blanding af både fransk, spansk og amerikansk kultur og byder på masser af seværdigheder og oplevelser.

Den bedste måde at opleve byen på er ved at hoppe på en af byens traditionelle sporvogne, som tager dig rundt til alle seværdighederne på en nem måde.

 

Besøg det populære område French Quarter med sine karakteristiske farverige huse, gå en tur i den historiske park Jackson Square, og nyd det musikalske liv, der gennemsyrer byen.

 

Den perfekte måde at slutte dagen på er om bord på en hjuldamper, som tager dig ud på Mississippi-floden, imens du bliver forkælet med kreolsk gastronomi og jazzmusik.

 

11/07/19   Distance: ca. 276 km fra New Orleans til Natchez

 

 

Ruten denne dag følger Mississippi River, der på mange måder fortæller amerikansk historie.

Fra New Orleans går ruten via Baton Rouge til Natchez, der er som en rejse tilbage i tiden – til tiden før den amerikanske borgerkrig.

På grund af beliggenheden ved Mississippi River blomstrede Natchez i midten af 1800-tallet og blev en af de rigeste byer i USA.

Plantageejerne spandt guld på bomuldsproduktionen.

 

Rigdommen blev omsat til de prægtigste palæer i perioden inden den amerikanske borgerkrig, og den arkitektoniske stil bliver derfor kaldt ”ante bellum”. Der findes flere hundrede i området omkring Natchez.

Besøg f.eks. “Melrose”, der stort set står som, da John T. McMurran opførte den statelige bygning i 1840’erne med bl.a. 10 pejse bygget af marmor fra Italien.

 

12/07/19   Distance: ca. 117 km fra Natchez til Vicksburg.

 

 

Du følger Mississippi-floden videre igennem delstaten Louisiana til Vicksburg i Mississippi.

Undervejs kører du i sporene på tidligere tiders slaveri og borgerkrig.

I løbet af 1800-tallet tjente plantageejerne stort på først tobak og senere bomuld og sukkerrør.

 

Det var en indbringende forretning for plantageejerne, og du kan ikke undgå at bemærke deres pompøse palæer på vejen.

Trods borgerkrigen står de stadig intakte og byder på vidt forskellige arkitektoniske udtryk, som bærer præg af ejernes baggrund.

Fortsæt køreturen til Vicksburg, hvor du overnatter efter en dag fyldt med indtryk.

 

13/07/19   Distance: ca. 352 km fra Vicksburg til Memphis.

 

14/07/19   Memphis.

 

Start dagen tidligt, og kør mod Memphis, som er bluesmusikkens hjemby. Her vil du opleve en fantastisk kombination af sydstatscharme og et interessant storbyliv.

Memphis er verdensberømt for sin soul-, blues- og rockmusik, og nogle af de største artister inden for disse musikgenrer kommer herfra. Blandt andet kongen af rock ’n’ roll, Elvis Presley.

 

Du kan besøge hans hjem Graceland, som efter Elvis’ død i 1977 blev omdannet til et museum, som i dag er et af de bedst besøgte i USA.

Besøg også det populære pladestudie, Sun Studio, hvor navne som Elvis Presley, Johnny Cash og BB King har indspillet nogle af deres største hits.

 

Interesserer du dig for den amerikanske borgerrettighedsbevægelse, så er Nation Civil Rights museet bestemt et besøg værd.

 

I 1968 blev borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King skudt på en altan på Lorraine Motel, og motellet er i dag omdannet til et interessant museum.

Når mørket falder på, anbefaler vi en gåtur ned ad stemningsfulde Beale Street, hvor bluesmusikken vandt indpas i byen i sin tid..

 

15/07/19   Distance: ca. 354 km fra Memphis til Nashville.

16/07/19   Nashville.

17/07/19   Nashville.

18/07/19   Nashville.

 

Fra blues, soul og rock ’n’ roll fortsætter rejsen til countrymusikkens hjemby Nashville.

I Nashville hyldes alle større countrymusikere, og du bør besøge Country Music Hall of Fame.

Det er også muligt at deltage som publikum i det populære tv-program Grand Ole Opry, hvis scene jævnligt indtages af kendte musikere.

Patsy Cline, Garth Brooks, Dolly Parton og Carrie Underwood er blot nogle af de legendariske countrystjerner, som har sat deres ben på scenen igennem årene.

 

Her skal høres en masse god musik, på både Opry´s bluebird café m.m.

 

Endagsture herfra til eksempelvis Jack Daniels destilleriet.

 

 

 

19/07/19   Distance: ca. 442 km fra Nashville til Bryson City.

20/07/19   Bryson City (Great Smoky Mountains)

I dag vender vi næsen mod øst og kører mod Great Smoky Mountains National Park.

Nationalparken har sit navn fra Cherokee-indianerne på grund af den blå dis, som driver ind over bjergtoppene.

Great Smoky Mountains er en smuk nationalpark, som byder på frodig skov, himmelstræbende bjerge, rindende bække og flere vandfald. Nationalparken er endda hjem for hjorte, ræve og den populære sortbjørn.

 

Vi skal bo i Bryson City.

 

Byen er omgivet af bjerge på alle sider. Great Smoky Mountains rejser sig mod nord og vest, Cowee Mountains ligger mod syd, og mod øst ligger Plott Balsam Range. Grænsen for Great Smoky Mountains ligger lige nord for byen, og grænsen for Nantahala National Forest ligger lige syd for. Mod øst optages den største del af området af Qualla Boundary, der er hjemsted for Eastern Band of Cherokee Indians.

 

21/07/19   Distance: ca. 528 km fra Bryson City til Charleston.

 

22/07/19   Charleston

Fra Cherokee går turen gennem staten South Carolina til Charleston, der trods jordskælv, orkaner og krige er spækket med historiske bygninger fra før den amerikanske borgerkrig.

 

Lidt uden for Charleston besøger vi Boon Hall Plantation med den kilometerlange egeallé, som leder op til hovedbygningen.

 

De ældgamle egetræer er fuldstændig overgroet med spansk mos og får stedet til at emme endnu mere af sydstatsatmosfære.

Indenfor bliver du præsenteret for en kolossal rigdom, der især gør indtryk, når man tænker på, hvordan den anden halvdel af befolkningen levede dengang.

 

Nyd dagene i Charlestons historiske kvarter, hvor en af oplevelserne er rækken med de 14 pastelfarvede huse på East Bay Street, der kan dateres tilbage 1740 – og som ikke overraskende bliver kaldt Rainbow Row.

 

23/07/19   Distance: ca. 179 km fra Charleston til Savannah.

 

 

 

Vi fortsætter til Savannah – en by med ægte sydstatsatmosfære, og som engang var verdens største udskibningshavn for bomuld.

 

I bybilledet er der mange smukke villaer fra byens storhedstid, og det er en god ide at begynde oplevelserne på Chippewa Square – hvor smedejernsgitre og skyggefulde træer med “spanish moss” slår sydstatsstemningen an.

 

Savannah er i øvrigt den første by i USA, hvor man lavede byplanlægning, og resultatet er mange små grønne, kvadratiske åndehuller.

 

24/07/19   Distance: ca. 330 km fra Savannah til Saint Augustine

 

Ruten følger Georgias kystlinje til Brunswick, og den historiske by er oplagt til et frokoststop.

 

St. Augustine er den ældste europæiske bosættelse i USA grundlagt allerede i 1565, og det er interessant at gå på opdagelse i det historiske centrum.

 

Naturligvis skal du også se fortet, Castillo de San Marcos, som blev opført af spanierne allerede i 1670’erne, og som det tog ikke mindre end 23 år at bygge.

 

25/07/19   Distance: ca. 195 km fra Saint Augustine til Orlando

Orlando, hjemrejse